Egy, az MSN News által megszólaltatott férfi a Világkereskedelmi Központ kettes épületének - amelyik elsőként omlott össze - 81. emeletén tartózkodott a merénylet idején. "Körülbelül 230 ember volt a 81. emeleten, és én voltam az egyik utolsó, aki kijutott" - mondta a hamu borította férfi.

Hamu és por hullik Manhattanre.
Az első pillanatra hóembernek tűnő férfit azbeszt színű szürke hamu borította lepte be: a fejét, nyakát, vállait és fél mellkasát - írja az MSN News. Hamuval borított arcából szinte világítottak véreres szemei.

Viselkedése eltért a többi utcán haladó emberétől. Amíg mások egymással beszéltek, visszamutogattak a még álló füstölő toronyra, addig a hamu lepte férfi nem nézett semerre, csak ment előre.

"Körülbelül 230 ember volt a 81. emeleten, és én voltam az egyik utolsó, aki kijutott. Lépcsőn mentünk lefele. Mindenütt füst volt, de nem tűzből származott, hanem valójában finoman szálló por volt. A tűz fölöttünk volt" - mondta az egész testében remegő túlélő.

"Már majdnem kiértem. Lejutottam az előcsarnokba, nem messze a Borders könyvesbolttól. Akkor történt az a robbanás. Nem is tudom, a földre kerültem, és egy csomó minden esett rám..." Eddigre leporolta fejét, láthatóvá vált, hogy arca hamuszínű és egyik szeme nagyon vörös volt - begyulladt. "Nem tudom mi történt. Leestem a földre, valami eltalált, vagy... "

"Az az épület összeomlása miatt volt" - szólt közbe egy közelben álló másik férfi.

A Franklin Streeten a rendőrök kiabáltak: "Ott egy csomag! Ott egy csomag! Mozgás tovább! Mindenkit áttereltek a baloldalra, a Broadway nyugati része felé. "Bízzanak bennünk! Mozgás! Emberek gyerünk, ott egy azonosítatlan csomag az utca túloldalán."

"Felálltam és tovább mentem." - fejezte be a hamuval borított túlélő. Ekkor hatalmas moraj hallatszott, emberek sikításával keverve. Mindenki, aki éppen nem figyelt oda, felkapta a fejét amint a még meglévő épület összeomlott, majd óriási porfelhő emelkedett a magasba, úgy nézett ki akár egy felfordított gomba. Az egész utca megmerevedett, az emberek sikítottak, egyesek sírtak, kivéve a hamuval borított túlélőt, aki csak sétált tovább - írja az MSN News.