A levegőbe leadott örömlövésekkel fogadták libanoni palesztin menekülttáborok lakói a New York-i World Trade Center elleni merényleteket.

Az AFP helyszíni tudósítója szerint főleg a dél-libanoni Ain-Helouéban és bejrúti satilai táborban ünnepeltek. A Satila közelében lévő Burzs Barazsne táborban tűzi játékkal fogadták a terrorakciót, és Amerika-ellenes jelszavakat skandáltak.

Hasonlóan fogadták a hírt a Jordán folyó nyugati oldalán. Nabluszban több százan édességeket osztogattak az utcákon és Oszama Bin Ladent, az Egyesült Államok által évek óta körözött terroristát éltették. Ugyancsak ünnepeltek a palesztinok Kelet-Jeruzsálem arab negyedeiben is.

A merényletek az amerikai közel-keleti politikának következményei - nyilatkozta a francia hírügynökségnek a szélsőséges Iszlám Dzsihád fegyveres szervezet szóvivője, aki egyúttal kijelentette: ellenzik ártatlan emberek halálát.

Benjámin Ben Eliezer izraeli védelmi miniszter nyilatkozatában elítélte "az egész világot fenyegető szélsőséges iszlám terrorizmust". A levegőbe leadott örömlövésekkel fogadták libanoni palesztin menekülttáborok lakói a New York-i World Trade Center elleni merényleteket.