Az izraeli hadsereg behatolt Dzsenínbe

Izraeli katonák 11 palesztin életét oltották ki és több mint félszáz palesztint sebesítettek meg szerdára virradóra palesztin területeken, az utóbbi négy hónap legvéresebb összecsapásaiban.

Jasszer Arafat palesztin elnök egy tanácsadója azzal vádolja Izraelt, hogy "palesztinok lemészárlására" használja ki a New York-i és washingtoni terrortámadás után kialakult helyzetet. Az egyesült államokbeli események hatása alatt Simon Peresz izraeli külügyminiszter felszólította Arafatot, hogy "hagyja el a terrorizmus világát".

Izraeli harckocsik és buldózerek hatoltak be szerdára virradóra a palesztin autonóm területen fekvő Dzsenín városba, és ott a palesztinok heves tüzelése közepette leromboltak három épületet, köztük egy rendőrőrsöt, amelyek Izrael szerint terrorista akciókat előkészítő központokként szolgáltak. A Dzsenínnél, valamint Arabeh és Tanun falvaknál lezajlott fegyveres összecsapásokban 9 palesztin vesztette életét. Három személy, köztük egy 9 éves gyermek akkor halt meg, amikor izraeli rakétatalálat ért egy lakóházat. A déli Gázai övezetben, Hán Junisz településnél két palesztin vesztette életét izraeli katonák és palesztinok fegyveres összetűzésében.