Ismét kiürítették a Pentagont

Szerdán Washingtonban elrendelték a Pentagon ismételt kiürítését, mert a keddi repülőgép-becsapódás nyomán az épületben keletkezett tüzet még mindig nem sikerült megnyugtatóan lokalizálni. A hatalmas ötszögű irodaház más szárnyaiban szerdán újrakezdődött ugyan a munka, de dél tájban a tűz továbbterjedésének eshetősége miatt elküldték az alkalmazottakat.

Mintegy két órára kiürítették szerdán az ENSZ New York-i székházát is. Kedden, a Világkereskedelmi Központ elleni merénylet után már végrehajtottak egy evakuálást, és aznapról szerdára halasztották az 56. közgyűlési ülésszak megkezdését.

Szerdán azonban fenyegetés érte az épületet - közölték a világszervezet illetékesei, anélkül, hogy a fenyegetés pontos mibenlétét elmondták volna. Ezért ürítették ki két órára ismét a székházkomplexumot.

Washingtonban, a Pentagon romba dőlt részének romjai alatt már nem remélnek túlélőket. New Yorkban azonban eddig 11 személyt sikerült élve kimenteni.

New York kikötőjébe beúszott a George Washington repülőgép-hordozó hajó, hogy a maga eszközeivel védelmet nyújtson a városnak.