Adnan és Ameer Abbasz Bukhari, Mohamed Atta és Juszuf Alsehhi. A négy terrorizmussal gyanúsított személy mind tanult repülővezetést. Mindannyiuknak egy hitelkártyáról fizették az utolsó repülőjegyét. Mind a négyen meghaltak, amikor épületeknek vezették az utasszállítógépeket.

A géprablók valószínűleg nem is ismerték egymást. Akcióba akkor léphettek, amikor megkaptak egy bizonyos jelet. Közülük négyet azonosítottak az amerikai hatóságok a keddi terrortámadásokat követő nyomozás során. Kettő közülük egy szaúd-arábiai testvérpár volt, akik az utóbbi időkben Floridában éltek. A Bukhari testvérek repülővezető tanfolyamra jártak - jelentette a CNN. A televízió forrásai szerint a testvérpár a Bostoni gépeltérítésekben vett részt.

Adnan és Ameer Abbas Bukhari floridai otthonát is átvizsgálták a nyomozók. Találtak róluk készült fényképeket és repülővezetői tankönyveket. A rendőrség közölte, hogy a két testvér repülővel ment Bostonba kedden reggel. Floridai szállásadójuk elmondta, hogy a két, magát szaúd-arábiai pilótának kiadó férfi családjával együtt lakott ott, de augusztus végén elköltöztek, a szomszédjukban lakó család pedig az elmúlt hétvégén követte őket. Az FBI kutat a családtagok után, akik fontos tanúk lehetnek az ügyben.

A hatóságok megvizsgálták a közeli pilótaiskolák hallgatóinak névsorát is. A Huffman Aviation International pilótaiskola könyvelője lemondta a nyomozóknak, hogy szállást adott két fiatalembernek, akik odajártak a pilótaiskolába. Mohammed Atta és Juszuf Alsehhi Egyesült Arab Emirátusokból való útlevéllel rendelkeztek. A lehetséges gyanúsítottakhoz a repülőtereken talált bérelt autók nyomán jutottak. A nyomozók leellenőrzik a gyanúsítottak telefonbeszélgetéseit, lakhelyükről ujjlenyomatokat és DNS-mintákat vettek.

A gyanúsítottakig a repülőterek parkolóiban talált bérautók nyomán jutottak el. Ezek a szálak mind Floridai pilótaiskolákba vezettek. A hatóságok keresik a gyanúsítottak nevén lévő autókat is.

Egy másik fejlemény, hogy lehallgattak két telefonhívást a keddi támadások után. A telefonálók az al Qaeda szervezet tagjai voltak, és két célpont eltalálásáról beszéltek. Az al Qaeda szervezetet a terrortámadások megszervezésével gyanúsított Oszama Bin Laden pénzeli. A CNN legutóbbi információi szerint a terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított személyek repülőgépjegyeit egyazon hitelkártyával fizették ki. Ez a kommentátorok szerint kulcsfontosságú a nyomozás szempontjából.

Az FBI több személyt is őrizetbe vett Floridában, Bostonban és Rhode Island-en, de nem mint gyanúsítottakat, hanem mint lehetséges tanúkat - írja a CNN.