Elindult az első francia utasszállító gép New York felé

A napok óta szünetelő légiforgalom felújításaként szombat reggel elindult az első francia utasszállító gép New York felé. Az Air France is szigorított biztonsági intézkedésein.

A keddi New York-i terrortámadások után négy nappal, szombaton reggel elindult az első francia utasszállító repülőgép New Yorkba. Az Air France légitársaság  gépe a Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtérről indult az Egyesült Államok felé. A szombatra tervezett 23 járatból 11-et töröltek. A francia légitársaság már  péntekre tervezte a New York-i járatok elindítását, de a La Guardia repülőteret biztonsági okokból pénteken ismét lezárták.

Az Air France szóvivője a támadások után nem sokkal azt mondta, hogy egyes járatain ezentúl speciálisan kiképzett, álruhás biztonsági emberek is fognak utazni, hogy meghiúsíthassák az esetleges gépeltérítési kísérleteket.

A beszállásnál megszigorították az ellenőrzést, az utasoknak igazoliuk kell magukat, semmiféle vágóeszközt nem lehet a gépre felvinni, és felszállás után ismét ellenőrzik, hogy minden feladott poggyász tulajdonosa jelen van-e az utastérben.