A keddi terrortámadások után attól tartanak New York legmagasabb felhőkarcolójában, az Empire State Buildingben dolgozók, hogy egy esetleges újabb támadás esetén munkahelyük lehet az ideális célpont.

Félnek az emberek tovább dolgozni a New York-i Empire State Buildingben, abban a felhőkarcolóban, amely a keddi támadások után ismét a város legmagasabb, 102 emeletes épülete. Az 1931-ben épült Empire State Building három kilométerre áll a World Trade Center kedden összedőlt épületeitől. A WTC tornyai harminc méterrel voltak magasabbak nála.

Az Empire State Building New York egyik jelképe. Irodáiban csütörtökön több cégnél újrakezdték a munkát, de sokan csak pénteken mertek bemenni munkahelyükre. Az alkalmazottak attól tartanak, hogy most ez az épület maradt az egyetlen magas célpont a városban. A terrortámadás után az Empire State Buildingben is pánik tört ki, az ott dolgozók arra számítottak, hogy egy harmadik repülő az ő munkahelyükbe csapódik majd be. Az épületet azonnal kiürítették.

Egyes cégek, amelyeknek ott van irodájuk, elköltözésről gondolkoznak. Az emberek egy másik része nem aggódik biztonsága miatt, hiszen az épület már kibírta, amikor 1945-ben egy repülőgép nekiütközött a ködben. Abban a balesetben 14 ember vesztette életét, az épületben kisebb szerkezeti károk keletkeztek. A kilencvenes évek óta szigorú biztonsági előírások alapján léphetnek csak be a látogatók, miután merényletet is végrehajtottak már az épület falai között. A kedden történtek után a z intézkedések még szigorúbbak.