Kudarcba fulladt a háborúellenes tüntetés

Mindössze száz főt tudtak mozgósítani a háború ellen tüntetők Atlantában. Az ország lakosságának 85 százaléka helyesli a terrorizmust támogató országok elleni hadműveleteket.

Háborúellenes demonstrációt tartottak Atlantában. A mindössze száz fős tömeg azt követelte Bush elnöktől, hogy zárja ki a katonai megtorlás lehetőségét a keddi, több ezer halottat követelő merényletek után. A tüntetők "állítsátok meg az amerikai hadi gépezetet" és "nem akarunk több háborút" feliratú táblákkal vonult fel.

A felvonulók úgy gondolják, hogy ártatlan emberek vére fog az amerikai kormány kezéhez tapadni, ha Washington háborút indít Afganisztán vagy más a terrorizmust támogató országok ellen. Andrew Greenberg zöld párti képviselő kijelentette: amerikaiak milliói akarják azt, hogy az igazság érvényre jusson, azonban nem válogatás nélküli öldökléssel.

A Newsweek című tekintélyes hetilap friss közvélemény-kutatása szerint az amerikai lakosság 71 százaléka támogatja a terrorista táborok elleni támadást, és 85 százalékuk helyesli a terrorizmust támogató országok elleni hadműveleteket.