Jemen támogat egy nemzetközi megtorló hadműveletet, de csak az ENSZ égisze alatt. Szaúd-Arábiában bejelentették, hogy több állampolgár őrizetbe vettek az USA elleni merényletek kapcsán.

Jemen támogat egy nemzetközi hadműveletet az Egyesült Államokat ért terrortámadással szembeni megtorlásul, de csakis az ENSZ égisze alatt. Szaúd-Arábiában ezzel egy időben bejelentették, hogy több szaúdi állampolgárt vettek őrizetbe az Egyesült Államokban a merényletek kapcsán.

Abu Bakr al-Kurbi jemeni külügyminiszter újságírók előtt kijelentette: a terrorizmus mindenkit érint, éppen ezért a felelősség is mindenkié, de az ország csakis az ENSZ égisze alatt hajlandó közreműködni.

A terror legyőzéséhez újfajta politika szükséges Biztonsági Tanácsa által hozott döntések alapján vesz részt az esetleges válaszcsapásban. A külügyminiszter egyben közölte, hogy a keddi merényletek nem érintik a közös amerikai-jemeni vizsgálatot a tavaly októberben az adeni kikötőben felrobbantott Cole amerikai hadihajó ügyében. Washington azt a terrorakciót is Oszama Bin Laden számlájára írta.

Szaud al-Fejszal szaúd-arábiai külügyminiszter szerint több szaúdi állampolgárt vettek őrizetbe az Egyesült Államokban, hogy kihallgassák őket a keddi merényletekkel kapcsolatban. A külügyminiszter, akinek szavait az Okaz című lap idézte, felszólította honfitársait, hogy forduljanak az ország külképviseleteihez, amennyiben bármi bántódás éri őket.