Közel kétszáz svájci és osztrák tűnt el

Még 40 osztrákot keres a New York-i osztrák főkonzulátus. Svájc 148 állampolgáráról nem rendelkezik információkal. Egyre több svájciról derült ki, hogy az eltérített gépek valamelyikén utazott.

Az osztrák külügyminisztériumnak az események után szinte azonnal bekapcsolt forró vonalán az Ausztriában maradottak mintegy 300 Amerikában lévő hozzátartozó iránt érdeklődtek. Vasárnap reggelre ezt a számot 40-re sikerült csökkenteni, vagyis ennyi személy hollétéről változatlanul nem tudnak semmit .

A svájci hatóságok még 148 állampolgár sorsáról nem rendelkeznek információkkal. Egy házaspár megtalálására már nincs remény, kiderült róluk, hogy az az egyik eltérített repülőgépen voltak. Rajtuk kívül további hat emberről feltétezik, hogy a terrorcselekmények áldozataivá váltak. A svájci külügyminisztérium pszichológusokat küldött New Yorkba, hogy segítsék az ottani képviseletek munkáját.

Ezen kívül Pakisztánban 200 ott élő, vagy turistaúton ott tartózkodó svájcit tájékoztatott a külügyminisztérium, s bár hivatalosan nem szólította fel őket az ország elhagyására, mindannyian készek hazatérni. Afganisztánban a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának munkatársain kívül nem tartózkodik svájci állampolgár.