A tálib kormány rádiónyilatkozataiban azt közvetíti a népnek, hogy az Oszama bin Laden elleni vád csak ürügy, valójában az Egyesült Államok és a világ összes imperialistája le akarják rombolni az iszlám rendszert. Az afganisztáni tálib vezetés ezért szent háborúra készíti fel a lakosságot.

Az afganisztáni tálib vezetés szent háborúra készíti fel a lakosságot a rendszer védelmében. Országszerte felszólították a népet, hogy tömörüljön egységbe, mert az Egyesült Államok támadásra készül. Hétfőn éjjel Mohammed Haszan Ahund, a tálib miniszterelnök-helyettes a kabuli rádióban mondott beszédet, amelyben azt mondta, hogy "hamarosan újra elkezdődik a szent háború az amerikaiak ellen".

A vádat, hogy Oszama bin Laden követte el a terrortámadásokat a Világkereskedelmi Központ és a Pentagon ellen, csak ürügyként használják az amerikaiak - mondta, valójában arról van szó, hogy az Egyesült Államok és a világ összes imperialistája, zsidók és keresztények egyaránt le akarják rombolni az iszlám rendszert. A Bahtar afgán hírügynökség szerint a kabuli vezetők azt üzenik a népnek, hogy "legyen egységes és készüljön a dzsihádra az amerikai invázió ellen".

(MTI)