A letartóztatott amerikaiak szüleit kiutasították a tálibok

Augusztus óta tartják fogva azt a nyolc nyugati önkéntest, köztük két amerikai lányt  Kabulban, akiket azzal vádolnak, hogy tiltott keresztény hittérítést folytattak az országban. Az amerikai támadásoktól tartó tálibok kedden kiutasították Afganisztánból a két amerikai lány szüleit.

El kellett hagyniuk Afganisztánt a Kabulban fogva tartott két amerikai lány szüleinek. John Mercer, a 24 éves Heather apja felajánlotta, hogy lánya helyett inkább tartsák ott a börtönban őt, de a tálib hatóságok elutasították az ajánlatát. Így feleségével és a másik letartóztatott lány, a 29 éves Dayana Curr anyjával együtt Iszlamábádból kell tovább figyelniük a lányok ügyében indított per alakulását.

A két amerikai lányt másik két ausztrál és négy német társukkal együtt augusztus elején tartóztatta le a tálib rendőrség. Mindnyájan a Shelter Now keresztény segélyszervezet munkatársai, és azzal vádolják őket, hogy tiltott keresztény hittérítést folytattak Afganisztánban. A perben a nyolc nyugatin kivül 16 afgán is a bíróság elé áll - írja a la Repubblica.

[origo]

Korábban:
A tálibok fölakasztanák a nyugati önkénteseket