Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint az afganisztáni tálib vezetés hajlik a megegyezésre Oszama bin Laden kiadatásáról. Ugyanakkor a tálibok több feltételt is szabnak, így például, hogy a szaúdi milliárdost semleges országban állítsák bíróság elé.

A tálib vezetés Oszama bin Laden szaúdi származású terrorista vezér kiadatásának előfeltételéül azt szabta, hogy az Egyesült Államok elleni terrortámadással gyanúsított milliárdost semleges országban állítsák bíróság elé.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség keddi jelentése szerint Omar molla, a pakisztáni kormányküldöttséggel tárgyaló tálib delegáció vezetője emellett követelte azt is, hogy oldják fel az Afganisztán ellen hozott nemzetközi büntetőintézkedéseket, szüntessék be a tálibok ellen harcoló északi szövetség segélyezését és fegyverekkel való támogatását, továbbá, hogy nyújtsanak gazdasági segítséget Kabulnak. 

Értesülések szerint a pakisztáni tárgyalóküldöttség - amely Mahmud Ahmad tábornoknak, a titkosszolgálatok főnökével az élén folytat megbeszéléseket Afganisztánban - két tagja elhagyta a konzultációk színhelyét, Kandahár városát, hogy egyeztessen a tálibok feltételeiről az amerikai féllel. Várhatóan még kedden Kabulba repülnek és közlik az amerikai választ. Kandahárban hétfőn több mint három órán át tárgyaltak a tálib és a pakisztáni vezetés képviselői.