Német lapértesülés szerint Oszama bin Laden körözött arab terrorista németországi agytrösztjét egy libanoni származású autókereskedő testesíti meg Frankfurtban.

A Die Welt szerdán megjelenő száma - közelebbről meg nem nevezett külföldi titkosszolgálatokra hivatkozva - azt írja, hogy a libanoni férfi tartja a kezében a Németországban tevékenykedő terrorcsoportok irányítását. Az ügynököknek ő szerez lakást, gépkocsit, repülőjegyeket, hamis útleveleket. Egyben gondoskodik a militáns fundamentalisták anyagi biztonságáról - idézett az újság a hírszerzési jelentésből. A pénzügyi tranzakciókban szerepet játszik egy Frankfurtban működő arab bank is.

A német szövetségi ügyészség karlsruhei szóvivője a lapértesülés kapcsán nem volt hajlandó állást foglalni. A frankfurti rendőrség sajtószóvivője pedig kijelentette: "Erről a dologról még semmit nem hallottunk."

Bin Ladent, aki évek óta Afganisztánban bujkál az ottani fanatikus iszlám rezsim, a tálibok támogatását élvezve, az Egyesült Államok hatóságai azzal gyanúsítják, hogy ő áll a szeptember 11-én elkövetett New York-i és washingtoni terrortámadások hátterében. Az amerikai kormány Pakisztánon keresztül nyomást gyakorol a tálibokra, hogy elérje bin Laden kiadatását. Pakisztán az egyike annak a három országnak, amely elismeri a tálib rezsimet.