Bush méltatta az iszlám hitet

Bush amerikai elnök látogazást tett egy washingtoni mecsetben. Az elnök így próbálta önmérsékletre felszólítani az amerikaiakat, az egyre fokozodó muzulmán-ellensség miatt.

A mecsetben Bush kijelentette: “Az iszlám a türelemről és békéről szól, a terror nem kapcsolódik a valós iszlámhoz. Az amerikai muzulmánok elítélik a támadást. Az amerikai muzulmánok sokat tettek az országért, mint tudósok, ügyvédek, zöldségesek, anyák és apák.” Bush beszédéig több támadás is érte a 6 milliós amerikai muzulmán közösséget. Két gyilkosságot is a lincshangulathoz kötnek a rendőrök. Texasban egy muzulmán zöldségest lőttek le, míg egy arizonai benzinkútnál egy turbános szakállas szikh férfit öltek meg ismeretlen tettesek. A két eseten kívül több támadás is ért mecseteket, arabnak kinéző polgárokat, hangzott el a CNN-en.

A keddi terrortámadás megszervezésével a fundamentalista muzulmán terroristavezér Oszama bin Ladent vádolják. Az géprablók az FBI gyanúja szerint mindannyian valamely muzulmán országból származnak.