Felismerte magát a tévében az egyik öngyilkos merénylő

Meglepődve látta saját fényképét a szaúd-arábiai légitársaság egyik hivatásos pilótája a tévében, amint a CNN hírműsorában arról számoltak be, hogy ő a terrortámadások egyik gyanúsítható elkövetője. A férfi régebben tanult abban a floridai repülősiskolában, ahol az FBI vizsgálatai szerint a terroristákat kiképezték.

Megtaláltak egy szaúd-arábiai pilótát, akinek a neve szerepel a merényletek elkövetésével gyanúsított 19 öngyilkos terrorista listáján. Az Asharq al-Awsat című arab napilap szerint Szaid Husszein Gharamallah al-Ghamdi kilenc hónapja Tunéziában lakik, ahova hivatásos pilótaként a szaúd-arábiai légitársaság megbízásából és támogatásával érkezett továbbképző tanfolyamra.

Az FBI listáján mint a terrortámadások egyik elkövetője szerepel a pilóta, mert a vizsgálatok alapján azt gondolták, hogy a Pennsylvaniában lezuhant United Airlines-gépen ült. A pilóta meglepetten látta a róla készült fényképet a CNN hírműsorában, és azonnal értesítette országa tunéziai nagykövetségét. Az FBI a férfiről a floridai repülősiskolában szerzett információkat, ahol al-Ghamdi régebben valóban tanult. A nyomozók azt gyanítják hogy a múlt heti amerikai támadásokat végrahajtó terroristák ott tanulhattak repülőgépet vezetni.

[origo]

Korábban:
Floridában tanulhattak repülőt vezetni a terroristák