Izraeli telepest öltek meg Betlehemnél

Izraeli csapatok rövid időre bevonultak a palesztin területekre. Palesztin fegyveresek vállalták egy izraeli telepes elleni merényletet.

A Jasszer Arafat vezette Fatahhoz tartozó Al-Aksza Mártírjainak Brigádja vállalta magára az izraeli telepes nő lelövését. A szervezet, amely a közelmúltban is több merénylet elkövetését vállalta magára, közleményében elismerte: fegyveresei nyitottak tüzet a Betlehemtől keletre haladó járműre. Az telepes meggyilkolásának szemtanúja volt három kisgyermeke is.

A csoport elutasított minden tárgyalást az izraeliekkel és terroristának nevezte Ariel Saron izraeli kormányfőt. A csütörtöki támadást válasznak szánták arra, hogy az izraeliek Hebron, Náblusz és a Gázai-övezet egy részét lőtték.

Palesztin biztonsági forrás szerint izraeli katonák csütörtökön rövid időre behatoltak a Gázai övezet déli részében lévő mezőgazdasági területekre. Egy buldózer és két katonai szállítójármű lépte át a határt. Az akciót a palesztin fél a két nappal ezelőtt bejelentett tűzszünet megsértésének minősítette.

Az izraeli hatóságok bejelentették, hogy ismét megnyitották a Gázai-övezet és Egyiptom közötti határátkelőt Rafahnál. Az átkelőt a múlt héten New Yorkban és Washingtonban végrehajtott terrorista merényleteket követően zárták le.

Izraeli külügyi források szerint a szeptember 11-i támadásokban - az eddigi ismeretek szerint - négy izraeli állampolgár életét vesztette, hatvanan pedig eltűntek.

Korábban:

Elutasítja a tűzszünetet a Hamász és az Iszlám Dzsihád

A tűzszünet betartására utasított Arafat