Az afganisztáni tálib vezetés pénteken ismét megerősítette, hogy nem hajlandó újra kiadni a terrorcselekmények szervezésével gyanúsított Oszama Bin Ladent.

Az afganisztáni tálibok nem hajlandók kiadni az Egyesült Államoknak Oszama Bin Ladent, és erőszakkal nem késztetik arra, hogy elhagyja az országot - jelentette a pakisztáni székhelyű AIP afgán hírügynökség. Mint a tálibok pakisztáni nagykövete az AIP hírügynökségnek kijelentette: nem változott a kabuli álláspont bin Laden ügyében. "Átadni őt az Egyesült Államokból vagy kitoloncolni az országból az
iszlám és a saría (az iszlám törvény) megsértése lenne" - mondta, hozzátéve: ha a szaúdi milliárdos önként elhagyja Afganisztánt, megteheti, de nem kényszeríthetik erre.
George Bush amerikai elnök csütörtökön este a kongresszusban mondott beszédében követelte: a tálibok adják ki Washingtonnak al-Kaida szervezet valamennyi vezetőjét, köztük Oszama bin Ladent, a merényletek legfőbb gyanúsítottját és mindazokat, akik támogatást nyújtanak nekik. Az elnök követelte továbbá, hogy azonnal és véglegesen zárják be az összes afganisztáni terrorista-kiképző tábort.

Korábban:

Ki nem adják, csak távozásra szólítják fel bin Ladent