Újabb részletek kerültek nyilvánosságra az FBI nyomozati anyagából. A WTC-nek ütközött repülőgép egyik légiutas-kísérője közvetlenül a becsapódás előtti percekben teremtett kapcsolatot a földi irányítással.

Az FBI nyomozati anyagaira hivatkozva a The Los Angeles Times csütörtökön arról írt, hogy az egyik eltérített gép légiutas-kísérője, Madeline Amy Sweeney kevéssel azelőtt, hogy a gép a WTC tornyába csapódott, fölhívta telefonon a bostoni repülőteret. Egy földi irányítónak elmondta, hogy az egyik légikalóz megszúrta a legénység tagjait, elvágta az egyik utas torkát, aki minden bizonnyal meghalt, és átvette az irányítást a pilótafülke fölött. A stewardess az ütközés előtt még azt is elmondta, mit lát az ablakon keresztül. "Vizet és épületeket látok. Istenem! Istenem!". Az akció váratlan volt, és a repülő rohamosan süllyedni kezdett. A pilótával nem tudott többé beszélni.

"A kolléganőm a Hudson folyóról és a New Yorki-i felhőkarcolókról beszélt" - mondta Michael Woodward az irányítók vezetője, aki hallotta Madeline utolsó szavait és kiáltásait is. Néhány perccel később a repülőgép becsapódott az épületbe. A légikalózokat közel-keletieknek írta le, egyikük kitűnően beszélt angolul. Négy-öt terroristáról beszélt. Közülük háromnak a business class-ra szóló jegye volt. A 35 éves Madeline Amy Sweeney 12 éve dolgozott az American Airlines-nál. A hívás ideje alatt kivételesen higgadt volt.

[origo]