Második napja támadják a tálib csapatok az afganisztáni ellenzék állásait. Nehéztüzérséggel lövik és repülőgépekkel is bombázzák az ellenzéki Északi Szövetség állásait. A veszteségekről nem érkezett jelentés.

A pastu nemzetiségűekből álló afganisztáni tálib haderő szombaton már második napja tüzérséggel lövik és repülőgépekkel bombázzák az ellenzéki Északi Szövetség állásait az ország északi részén található Szamangán tartományban.

Mohamed Asraf Nedim, a tálibok ellen küzdő szövetség szóvivője elmondta, hogy ellenfeleik csapatösszevonást hajtottak végre a térségben, és csak szombaton mintegy fél tucat támadást indítottak. A tálib repülőgépek és nehéztüzérség az ellenzéki erők darai-szúfi állásait vették célba. Sebesültekről és halottakról egyelőre nem érkeztek hírek.

A tálibok a múlt héten összpontosított támadást indítottak az Afganisztán északi részén tevékenykedő ellenzéki szövetség ellen, kihasználva azt a pillanatnyi bizonytalanságot, amelyet a tádzsik nemzetiségű Ahmed Sah Maszud karizmatikus ellenzéki vezető szeptember 9-i meggyilkolása keltett a tálibellenes erők soraiban. Azóta azonban ismét megjelent a színen, és katonai alakulatainak állítólagos sikereiről is beszámolt Abdul Rasid Dosztum üzbég nemzetiségű afgán tábornok, az északi erők egyik vezetője.