Elhalasztották a vasárnapi Arafat-Peresz találkozót

A pénteken bejelentett Arafat-Peresz találkozót jeruzsálemi híradások szerint törölték. Peresz izraeli külügyminiszter csak 48 órás nyugalom után lett volna  hajlandó Arafattal tárgyalóasztalhoz ülni, a tűzszünetet azonban szombaton is megsértették.

Ismét elhalasztották Jasszer Arafat palesztin vezető és Simon Peresz izraeli külügyminiszter találkozóját. A találkozó előkészítése napok óta folyik, bár a meghirdetett tűzszünet ellenére Izrael és a palesztinok ismét összecsaptak. A palesztinok többek között azt követelik Izraeltől, hogy ne létesítsen ütközőzónát a ciszjordániai területek mentén.

Az egyik izraeli politikus vasárnap találkozott Ariel Sharon kormányfővel, majd a megbeszélés után a helyi rádióban azt nyilatkozta, hogy a pénteken bejelentett Arafat-Peresz találkozót későbbre halasztották. Az eredeti tervek szerint a két politikus vasárnap délután négy órakor találkozott volna a gázai repülőtéren. Peresz azonban csak 48 órás nyugalom után lett volna  hajlandó Arafattal tárgyalóasztalhoz ülni, a tűzszünetet viszont szombaton is többször megsértették. Az is elképzelhető, hogy izraeli politikusok akadályozták meg a vasárnapi találkozót.

[origo]