Ausztriában egy pakisztáni férfi után nyomoznak

Nyomozás indult Ausztriában egy pakisztáni származású férfi ellen, aki valószínűleg már augusztus elején tudott az Amerika elleni támadásokról. Egy augusztusi ünnepségen ugyanis azt mondta egy számára ismeretlen embernek, hogy jegyezze meg a szeptember 11-i dátumot.

Ausztriában egy férfi néhány napja feljelentést tett, mert augusztus elején egy pakisztáni férfi azt mondta neki, jegyezze meg a szeptember 11-i dátumot.

A beszélgetés a feljelentő szerint augusztus 2-án, egy ratzersdorfi ünnepségen zajlott le az egymást nem ismerő két férfi között. A pakisztáni megemlítette a szeptember 11-i dátumot, s a St. Pölten-i osztrák férfi kérdésére csak annyit mondott, hogy majd szeptember 11-én megtudja, mire gondolt. A pakisztáni arra is utalt, hogy ő maga az Egyesült Államokba utazik.

Rudolf Gollia, a belügyminisztérium közbiztonsági igazgatóságának szóvivője hétfőn megerősítette a feljelentés tényét. Elmondta, hogy a nyomozást a szeptember 11-ét emlegető személy felderítésére a terrorizmus elleni akciócsoport végzi.