Ezrek emlékeztek az áldozatokra a Yankee Stadionban

Vasárnap több ezren gyűltek össze a new york-i Yankee Stadionban, hogy együtt imádkozzanak az áldozatokért és az amerikai nemzetért. A megemlékezésre az áldozatok több ezer rokona is meghívott kapott.

"Most már mindannyian értjük, miért akarnak az emberek a világ minden részéről New Yorkba és Amerikába jönni. Ez pedig a szabadság; az emberek egyenjogúsága és az egymás iránti tisztelet"- hangzottak Rudolph Guiliani, New York polgármesterének szavai vasárnap azon a gyűlésen, ahol több ezer ember emlékezett a Világkereskedelmi Központnál több mint 6000 életét vesztett áldozatra.

A találkozón részt vett Bill Clinton, az Egyesült Államok korábbi elnöke illetve George Pataki, New York állam kormányzója is. A műsorban fellépett többek között a híres tenor, Placido Domingo és Bette Midler amerikai színésznő is. A ceremóniát a rendkívül népszerű amerikai talk-show sztár, Oprah Winfrey vezette, és több amerikai csatorna, így a CNN is élőben közvetítette.

A megemlékezésen részt vettek a muzulmán, keresztény, zsidó, szikh és hindu felekezetek egyházi méltóságai is, akik valamennyien a közös imára, a szeretetre és a békére szólítottak fel.

[origo]