Havelt szívpanaszokkal kórházba szállították

Ismét megbetegedett a cseh elnök. Ezúttal szívpanaszok miatt szállították kórházba. Az államfő immunrendszere korábbi bebörtönzése során nagyon legyengült, emiatt sokat betegeskedik.

Szívpanaszokkal hétfőn kórházba szállították Václav Havel cseh elnököt. Mint Ladislav Spacek elnöki szóvivő bejelentette, az államfőnél szívritmuszavarok jelentkeztek, amelyek már korábban is előfordultak nagyobb pszichikai megterhelés vagy fertőzés esetén. Ilja Kotík, az elnök kezelőorvosa nem tudta megmondani, hogy mennyi ideig kell kórházban maradnia az elnöknek.

Havel már fent volt a repülőgépen, és újságírókkal beszélgetett, amikor kezdte rosszul érezni magát. Kotík a rosszullét miatt úgy döntött, hogy az államfőt kivizsgálásra azonnal kórházba irányítja. A cseh államfő betegsége miatt lemondták hivatalos olaszországi látogatását, amelyre hétfőn utazott volna el

A cseh államfőn 1996-ban hajtottak végre egy súlyos tüdőműtétet..Eltávolították jobb tüdejének egy részét, mert ott rákos daganatot találtak. Havel immunrendszere a korábbi bebörtönzések, illetve a gyakori megbetegedések következtében jelenleg nagyon gyenge, és ezért az orvosok minden problémát nagyon komolyan vesznek nála. A műtét óta több alkalommal kapott tüdőgyulladást, utoljára februárban. Havel legutóbb júliusban betegedett meg, de akkor csak megfázással kezelték.