Nincs információ huszonöt magyarról az USA-ban

Az amerikai magyar külképviseletek továbbra sem tudnak huszonöt magyar hollétéről. Nincs azonban olyan információ, hogy ezek a személyek a terrortámadások áldozatai lennének.

Hétfő reggelig 148-an kérték a konzuli szolgálat segítségét azért, hogy kapcsolatba léphessenek az Egyesült Államokban élő, vagy ideiglenesen ott tartózkodó hozzátartozójukkal, ismerősükkel. Horváth Gábor, a Külügyminisztérium szóvivője közölte: eddig 123 esetben sikerült megnyugtató visszajelzést adni az érdeklődőknek, de 25 magyarral még nem sikerült kapcsolatba lépnie a washingtoni nagykövetségnek, vagy a New York-i főkonzulátusnak. Ennek ellenére nem valószínű, hogy magyar állampolgár esett volna áldozatául a terrortámadásoknak, mivel a keresettek többsége olyan ismerős, vagy rokon, akikről már évek óta nincs információ.

A Külügyminisztérium konzuli szolgálata azt kéri: a hozzátartozók mihamarabb jelezzék azt, ha kapcsolatba tudnak lépni az amerikai ismerőseikkel, vagy pontosabb adatokat tudnak róluk megadni. Így lezárható lenne a 25 magyar keresése is.