Bin Laden megkapta a felszólítást, hogy távozzon

Az afgán kormány szerint Oszama bin Laden minden bizonnyal megkapta a vallási vezetők felhívását, hogy hagyja el Afganisztánt. A tálib kormány vezetője, Muhammad Omár molla is azt tanácsolta a terroristavezérnek, hogy tegyen eleget az egyházfők kérésének. Válasz nem érkezett.

A hírt az afgán tájékoztatási miniszter, Kudrutulla Dzsamal telefonon közölte a Reuters hírügynökséggel. Elmondta, hogy futár kereste fel a terroristavezért, hiszen semmilyen kommunikációs eszközzel nem lehet elérni. A futár útja sokáig tartott, az afgán vallási vezetők 1000 fős csoportja, az uléma szeptember 20-án adta ki rendeletét, amelyben felszólították Oszama bin Ladent, hogy távozzon az országból. A szaúdi milliárdos még nem jelentkezett válasszal, igaz, a küldönc még nem érkezett vissza a tálib kormányhoz. A felszólításhoz időközben csatlakozott a legfőbb tálib vezető Muhammad Omár molla is.
Dzsamal biztos abban, hogy bin Laden Afganisztánban van. Nincs semmi okom azt gondolni, hogy elhagyta Afganisztánt. Még itt van. - közölte a miniszter.

[origo]