Megtaláltak négy halottnak hitt írt

New York egyik kórházában rábukkantak négy holtnak hitt ír fiatalemberre, akikről feltételezték, hogy a Világkereskedelmi Központ (WTC) törmelékei alatt lelték halálukat.

Egy írországi parlamenti képviselő, Caolimghin O´Caolin jelentette be csütörtökön Dublinban, hogy az Egyesült Államokban engedély nélkül munkát vállaló írek, akik a szeptember 11-i terrortámadás idején éppen a WTC ikertornyai közelében dolgoztak, a kiutasítástól való félelmükben nem merték felfedni kilétüket.

Családjuk két héten át nem tudott semmit a fiatalemberekről, végül a Sinn Fein parlamenti csoportjához tartozó képviselő segítségét kérték. A honatya a külügyminisztérium segélyvonalát ajánlotta figyelmükbe, a hozzátartozók azonban vonakodtak a hivatalos csatornák igénybe vételétől, miután a fiatalemberek illegális bevándorlónak minősültek. Az eltűnteket végül úgy sikerült megtalálni a New York-i ír közösség közreműködésével, hogy a kórházba azokon az álneveken nyertek felvételt, amelyeken munkát vállaltak. A négy fiatalember többszörös sérülést szenvedett, de túlélték a tragédiát.