A jugoszláv kormányfő bírálja a montenegrói kormányt

Dragisa Pesic jugoszláv kormányfő egy belgrádi napilapban élesen bírálta a montenegrói kabinetet. A kormányfő őket okolja a szövetségi rendszer átalakításáról szóló tárgyalások meghiúsulásáért. A miniszterelnök szerint Podgoricának az elszakadással való folytonos fenyegetése időnyerésre szolgál, ugyanis a montenegrói kormány kisebbségben van a parlamentben, s a lakosság körében sincs kellő támogatottsága.

A jugoszláv miniszterelnök nyilatkozatában újfent élesen bírálta a montenegrói kisebbségi kormányt, amely szerinte szélsőségesen szeparatista politikát folytat annak ellenére, hogy nincs kellő támogatottsága a podgoricai parlamentben. Dragisa Pesic meggyőződése, hogy a montenegrói kabinet nem akar népszavazást a különválásról, mert maga is tisztában van saját gyengeségével.

A belgrádi Blicnek nyilatkozó kormányfő szerint az elszakadás hangoztatása annak a taktikának a része, amellyel Podgorica minél kedvezőbb pozíciót szeretne kiharcolni a jugoszláv szövetségi államon belül a szerkezeti átalakításról folyó tárgyalások során. Pesic szerint a montenegrói kormány alkalmatlan feladatára, az ország súlyos gazdasági helyzetének és politikai elszigeteltségének enyhítése és a szociális problémák megoldása helyett folyamatosan bírálja Belgrádot. Néhány napja a tárgyalások még megkezdésük előtt megszakadtak, ugyanis a montenegrói küldöttség nem utazott el a megbeszélésre, miután megtudta, hogy azon Pesic is részt vesz. A távolmaradás hátterében az áll, hogy a podgoricai vezetés még mindig nem ismerte el a szövetségi kormányt és parlamentet, mert szerinte az még