Robbanás Jeruzsálemben

Jeruzsálem üzleti negyedében felrobbant egy autóba rejtett pokolgép. A merényletnek nincs áldozata.

Bomba robbant Jeruzsálem nyugati részén, a hebroni út mentén. Izraeli rendőrök jelentették, hogy egy autóba rejtett robbanószerkezet okozta a detonációt.

Az első rendőrségi jelentések még arról számoltak be, hogy több autó is a levegőbe repült. Később azonban kiderült, hogy az autó, amelyet egy bank közelében robbantottak fel, teljesen kiégett, de a közelben lévők csak megrongálódtak. Az autóban elhelyezett pokolgép a hatóságok szerint a közepesnél erősebb volt.

Ez volt az első robbantásos merénylet a múlt hét szerdája óta, amikor Jasszer Arafat palesztin vezető és Simon Peresz izraeli külügyminiszter megerősítette a két fél által korábban meghirdetett tűzszünetet. Peresz vasárnap kijelentette, hogy a palesztinoknak a következő 48 órában be kell bizonyítaniuk: képesek az erőszak megfékezésére. A hétfő reggeli jeruzsálemi robbantásos merényletet követően Avi Pazner, Ariel Saron izraeli miniszterelnök közeli tanácsadója azzal vádolta a Palesztin Hatóságot, hogy nem tartja tiszteletben a tűzszünetet, így az gyakorlatilag nem is működik.