Nem hoztak eredményt a Simon Peresz izraeli külügyminiszer és a palesztinok képviselői közötti tel-avivi egyeztetések. A felek anélkül álltak fel a tárgyalóasztaltól vasárnap este, hogy előkészíthették volna a Peresz és Jasszer Arafat palesztin vezető közötti újabb találkozót.

Szaeb Erekat volt palesztin főtárgyaló - aki Ahmed Koreivel, a palesztin parlament elnökével együtt tárgyalt Peresszel - azt mondta, hogy nehéz tárgyalások voltak, és a Peresz-Arafat találkozóról nem is esett szó.

Erekat felpanaszolta Peresznek, hogy a szeptember 26-i Peresz-Arafat találkozó óta 19 palesztint öltek meg az izraeli biztonsági erők, amelyek nem oldották fel a palesztin városok blokádját.

A tárgyalófelek legközelebb kedd után találkoznak.Palesztin források arról számoltak be, hogy vasárnap este izraeli páncélosok ismét palesztin területekre hatoltak be, ahol falvakra és menekülttáborokra nyitottak tüzet. Az izraeli tankok állítólag 700 méteres mélységben vonultak be a Gáza-övezetben a palesztin fennhatóság alatt álló térségbe, és El Karara falut gépfegyverekkel lőtték. Az izraeli hadsereg közleménye szerint a palesztinok izraeli telepesekre tüzeltek a körzetben. Áldozatokról nincs hír.

Korábban:

Izraeli tankok a gázai övezetben

Tűzszüneti tervben állapodott meg Arafat és Peresz