A "dubrovniki négyes" másik tagja is önként menne Hágába

Feladná magát a hágai Nemzetközi Törvényszéknek még egy volt magas beosztású jugoszláv katonatiszt, akit harmadmagával Dubrovnik ostroma idején elkövetett háborús bűncselekményekkel vádol a bíróság.
A montenegrói tájékoztatási titkárság csütörtöki közleménye szerint Pavle Strugar nyugállományú vezérezredes kész arra, hogy önként feladja magát a hágai törvényszéknek. A tábornok önként jelentkezett a montenegrói szerveknél, és közölte: kész Hágába menni, hogy bebizonyítsa ártatlanságát - áll a közleményben, amelyet a Beta idézett.

A hágai törvényszék a minap oldotta fel annak a vádlistának a titkosságát, amelyen Strugaron kívül a volt jugoszláv hadsereg három magas rangú tisztjének neve áll. Valamennyiüket azzal vádolják, hogy megsértették a háborús szokásjogot és a genfi konvenciókat.

A vádlistán szereplő másik katonatiszt, Miodrag Jokic altengernagy szerdán jelentette be, hogy ugyancsak kész Hágában felelni a terhére rótt vádakra. A másik két vádlott, Vladimir Kovacevic és Milan Zec egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy eleget tesz-e a hágai beidézésnek. Kovacevic - közismertebb nevén Rambo - más vádak miatt jelenleg előzetes letartóztatásban van. Milan Zecről, a jugoszláv haditengerészet volt parancsnokáról pedig annyit tudni, hogy jelenleg állítólag Belgrádban él.