Bíróság elé állítják a tálibok azt a brit újságírónőt, akit múlt pénteken fogtak el Afganisztán keleti részén. Yvonne Ridley-t és két kísérőjét az ország területére való illegális belépés miatt tartóztatták le.

Abdul Rahman Zahid tálib külügyminiszter-helyettes csütörtökön közölte, hogy Yvonne Ridley-t bíróság elé állítják, mert engedély nélkül lépett az ország területére és ezzel megszegte az afgán törvényeket. Ridley ellen korábban a tálib katonai elhárítás indított vizsgálatot, és a tálibok szerdán azt sem zárták ki, hogy az újságírónő egy "nyugati különítmény tagja". A brit újságírónővel szembeni vizsgálat még folyamatban van.

Yvonne Ridley-t, a Sunday Express 43 éves újságírónőjét és két kísérőjét múlt pénteken Dzsalálábád körzetében vették őrizetbe az ország területére való illegális belépés miatt. A brit újságírónő úti okmányok nélkül lépte át Afganisztán határát. A tálibok korábban az ország elhagyására szólítottak fel minden külföldi tudósítót és közölték, hogy újságíróknak nem adnak ki vízumot.