Afganisztán vallási vezetője bejelentette, hogy elengedik a brit riporternőt, akit több mint egy héttel ezelőtt vettek őrizetbe, az országba való illegális behatolásért.

Mohammad Omar molla, Afganisztán vallási vezetője bejelentette, hogy elengedik Yvonne Ridley brit riporternőt, akit több mint egy héttel ezelőtt vettek őrizetbe az országba való illegális behatolásért - idézte az Afgán Iszlám Hírügynökséget a CNN.

Ridley a londoni székhelyű Sunday Express újságírónője szombaton vagy vasárnap szabadulhat - jelentette be a tálibok pakisztáni nagykövete, Abdul Salam Zaeef molla.

A 43 éves újságírót két kísérőjével együtt fogták el szeptember 28-án, a keleten fekvő Jalalabad városához közel. A tudósító afgán nőnek volt öltözve. A tálibok legutolsó jelentése szerint Ridley jó egészségi állapotban van, és megfelelő ellátásban részesül.

A brit újságírónő úti okmányok nélkül lépte át Afganisztán határát. A tálibok korábban az ország elhagyására szólítottak fel minden külföldi tudósítót és közölték, hogy újságíróknak nem adnak ki vízumot. A tálibok az USA katonai csapásától félve úgy gondolták, hogy a brit nő talán mégsem újságíró, hanem kém.

Múlt hét szerdán a tálibok bejelentették, hogy bíróság elé állítják Ridley-t, mert súlyos bűnt követett el, és lehetséges, hogy egy nemzetközi speciális egység tagja - írja a CNN.

Korábban:

A tálibok bíróság elé állítják a brit újságírónőt