Első helyre került Oszama bin Laden szervezete, az al-Kaida azon a külföldi terrorista szervezetek névsorát tartalmazó listán, amelyet pénteken tett közzé az Egyesült Államok külügyminisztériuma.

Pénteken az Egyesült Államok külügyminisztériuma közzétette a világ terrorszervezeteinek legfrissebb jegyzékét. A lista élén az Oszama bin Laden vezette al-Kaida hálózat szerepel. A kétévenként kiadott dokumentum terrorszervezetnek nyilvánítja többek között a Hámászt, a Hezbollahot, a Palesztin Iszlám Dzsihádot, a Tamil Tigriseket, a kolumbiai FARC-t, valamint a baszk szeparatisták csoportját is. A külügyminisztérium megítélése szerint a korábbinál kevésbé tekinthető tevékenynek, de még mindig "a listára méltó" Abu Nidal palesztin csoportja, a japán Aum Shinrikyo és a kurd PKK.

Idén lekerült a listáról a Japán Vörös Hadsereg és a perui Tupac Amaru. Az utóbbi szervezet hajtotta végre 1996-ban azt a támadást, amely során túszul ejtették és négy hónapig fogva tartották a perui japán követség 72 alkalmazottját.