Mégsem engedték el a tálibok a brit újságírónőt

Ellentmondásos hírek érkeztek szombaton és vasárnap Yvonne Ridley brit újságírónő sorsáról, akit több mint egy hete tartóztattak le a tálibok Afganisztánban. Vasárnap a tálib kormány szóvivője bejelentette, hogy Ridley szabad, néhány órával később azonban a pakisztáni tálib követ azt mondta, hogy a kormány meggondolta magát, és csak hétfőn engedik el a tudósítónőt.

Csak hétfőn engedik szabadon a tálibok Yvonne Ridley brit tudósítónőt, akit szeptember 28-án tartóztattak le Afganisztánban, miután néhány kilométerrel a pakisztáni határtól megállították, és az újságírónő nem tudott dokumentumokat fölmutatni. Letartóztatták, és kémkedés vádjával eljárás indult ellene, de szombaton a tálib hatóságok bejelentették, hogy a hétvégén szabadon engedik, mivel bebizonyosodott, hogy az illegális határátlépő nem kémkedni érkezett az országba.

A szombati bejelentés után arról érkeztek hírek a kabuli kormány szóvivőjétől, hogy Ridley-t vasárnap valóban elengedték a tálib hatóságok. Vasárnap késő délután azonban az iszlamabádi tálib nagykövet, Abdul Zaif helyesbítette a korábbi értesüléseket, és elmondta, hogy a brit tudósítónőt csak hétfőn fogják szabadon engedni és átadni a brit képviseletnek.

Korábban:

Szabadon engedték a brit újságírónőt

A tálibok elengednék a fogva tartott külföldieket

[origo]