Több mint százan meghaltak, amikor a SAS légitársaság egyik repülőgépe összeütközött egy kisrepülővel, majd nekiütközött egy épületnek. Az esetnek semmi köze Afganisztán megtámadásához, de normális időkben az év katasztrófájának számítana.

Két gép ütközött össze Milánóban a Linate repülőtéren. Az felszállás közben balesetet szenvedett a skandináv légitársaság (SAS) utasszállító gépe, és egy német magántulajdonban lévő Cessna. Az olasz ANSA hírügynökség szerint legalább 114 ember maghalt, ellentétben az első jelentésekkel, amelyek még 12 halottról szóltak.

A sűrű ködben éppen felszálló MD-87-es típusú utasszállító összeütközött a kis magánrepülőgéppel. A nagy gép ezután nekirohant egy épületnek, és lángokban tört ki. Félő, hogy a fedélzetén tartózkodó valamennyi ember odaveszett.

A gép Milánó második legnagyobb repülőteréről tartott Dániába, Koppenhágába. Az eddigi adatok alapján 104 utas és hat főnyi személyzet volt a fedélzeten - mondta a SAS szóvivője. A gépnek hétfőn 7:35-kor kellett volna felszállnia, a tragédia 8:15-kor történt.

Pontos számok még nincsenek arról, hogy a két gépen és az épületben összesen hány sérült van. Szemtanúk szerint a Cessna típusú kisgép négy utasa is életét vesztette a szerencsétlenségben. Az épület, melybe az utasszállító belerohant, csomagok őrzésére és továbbítására szolgál, és általában 20-25 ember dolgozik benne - jelentette az ANSA. A hatóságok kizárták a terrorcselekmény lehetőségét.