Találat érte Omar molla házát

Az amerikaiak támadták Omar molla házát. A legfőbb vallási vezető azonban néhány perccel a támadással előtt elmenekült a házából. Egy másik hírforrás viszont azt írta, hogy a mollát és bin Ladent még a támadás előtt kimenekítették Kandahárból.

A Reuters jelentése szerint a hétfő éjszakai támadások során Kandahárban rakétatalálat érte Mohamed Omar molla, a szélsőséges tálib vezetés szellemi vezetője házát. A legfőbb tálib vallási vezető azonban megúszta, hogy tizenöt perccel az amerikai légicsapás megkezdése előtt elhagyta az épületet. Omar molla az amerikai támadás egyik legfőbb célpontja, mivel ő az egyik legeltökéltebb híve Oszama bin Ladennek. Az általa vezetett tálib vallási tanács utasította el azt az amerikai kérést, hogy kiadják bin Ladent. Az amerikai védelmi minisztérium név nélkül nyilatkozó felelőse szerint a rezidencián vezényleti eszközök, berendezések voltak, ezért az "legitim katonai célpontnak" minősült.

A pakisztáni hírügynökség a Gulf News című abu-dzabi lapra hivatkozva viszont azt írta, hogy Omar mollát és az Egyesült Államok elleni terrormerényletek szervezésével vádolt Oszama bin Ladent röviddel az amerikai-brit támadás kezdete után családtagjaikkal együtt repülőgépeken kimenekítették Kandahárból, ismeretlen úticéllal.