Kővel dobálták meg az elfogott francia újságírót Afganisztánban

Kővel dobálta meg a tömeg az afgán területen kedden elfogott francia újságírót és két pakisztáni kollégáját. Michel Peyrard újságíró, a Paris-Match című színes francia hetilap munkatársa női ruhába öltözve, álcázva lépett Afganisztán területére.

A tálib hatóságok szerdán hagyományos afgán női viseletbe öltöztetve vitték végig a három férfit Dzsalálábád város utcáin, hogy megmutassák őket a tömegnek. Az utca népe kővel dobálta meg a foglyokat, és követelte, hogy szolgáltassák ki, hogy megbüntethessék őket - jelentette az Afgán Iszlám Sajtó nevű, tálibokhoz közeli hírügynökség.

Michel Peyrard újságíró, a Paris-Match című színes francia hetilap munkatársa női ruhába öltözve, álcázva lépett be Afganisztán területére. Még rajta volt az álruha, amikor a pakisztáni határhoz közeli Gosta faluban elfogták két társával, a pakisztáni Mohammad Irfannal és Mukkaram Khannal együtt.

Az afgán hatóságok közölték, hogy mivel műholdas telefont és magnetofont találtak nála, kémkedéssel vádolják az illegálisan Afganisztán területére lépett francia riportert - írta az AFP.