A The New York Times szerint legalább 10 al-Kaida-tag van a terrortámadások után letartóztatott mintegy 700 személy között.

Magas rangú amerikai hatósági források szerint még folyik a nyomozás, hogy az Oszama bin Laden hálózatához tartozó gyanúsítottak játszottak-e jelentős szerepet a New York-i és a washingtoni merényletekben.

John Ashcroft igazságügy-miniszter a CBS tv-ben úgy vélekedett, hogy az előzetes letartóztatásban lévők tudhattak "bizonyos dolgokról", és ezek kiderítése előre vinné a vizsgálatot.

A The New York Times által idézett illetékeseknek a számos letartóztatás ellenére meggyőződése, hogy még mindig vannak az Egyesült Államok területén szabadlábon al-Kaida-tagok, akik további támadásokat terveznek amerikai földön.

A Newsweek legújabb száma szerint a szövetségi nyomozóiroda, az FBI bizonyítani tudja, hogy az al-Kaida vezetői legalább négy alkalommal hívtak egyesült államokbeli telefonszámokat. Ebből azt szűrték le, hogy Oszama bin Laden megpróbálja ismét aktivizálni sejtjeit.

Korábban:

Vádemelés az FBI nyomozásának akadályozása miatt

Az első letartóztatott egy fontos tanú