A tálib kormányszóvivő állítja: Oszama bin Laden, akárcsak a tálib vezetők élnek és egészségesek az amerikai bombázások 12. napján. Emellett tagadta, hogy a tálib vezetésben súlyos konfliktusok lennének.

"Mindannyian épségben vannak. Sem a (tálib) iszlám emirátus egyetlen vezetőjének, sem vendégeinknek nem esett baja az amerikai támadások kezdete óta" - mondta Amir Han Motaki a Reuters hírügynökségnek.

Ismételten visszautasította azokat a beszámolókat, amelyek a tálib vezetés egységében keletkezett repedésről és Vakil Ahmad Muttavakil külügyminiszter külföldre távozásáról szólnak. Állította, hogy Muttavakil még mindig Kandahárban tartózkodik. Megígérte: módot kerítenek arra, hogy beszélhessenek vele a tudósítók.

A tájékoztatási minisztérium egyik tisztségviselője, Abdul Hanan Himat szintén úgy nyilatkozott: "a vezetés és a vendégek egyaránt sértetlenek, és gyakran váltogatják tartózkodási helyüket, az amerikaiak nem tudnak nyomukra bukkanni". Mindkét illetékes cáfolta, hogy az ellenzéki Északi Szövetség erői előrenyomultak volna a stratégiai jelentőségű északi város, Mazari-Sarif felé.