Tucatnyi lépfene-riasztást kaptak a brit hatóságok az elmúlt 24 óra alatt. Egy postán még Tony Blair kormányfőnek címzett fehér poros levelet is találtak. A rendőrség pánikokozás miatt őrizetbe vett egy személyt. A brit belügyminiszter a büntetések szigorítását ígéri.

Káoszt okozott Anglia nyugati körzetének postaszolgáltatásában a birminghami központi elosztóban szerda éjjel talált, gyanús port tartalmazó levél. A küldemény címzettje Tony Blair brit kormányfő volt. A levélelosztó több száz munkatársát azonnal kimenekítették az épületből, a rendőrség és a járványügyi szolgálat vizsgálata alatt a munka szünetelt. A birminghami riasztáson kívül tucatnyi bejelentés érkezett az elmúlt 24 órában különféle gyanús csomagokról és küldeményekről Nagy-Britanniában.

Londonban a BBC rádió világszolgálatának központjába kellett kihívni a rendőrséget lépfene-riadó miatt. Leedsben a helyi egészségügyi szolgálat központjában, Scarboroughban egy ipari üzemben riasztották gyanús port és anthrax-fenyegetést tartalmazó levelek és csomagok miatt a hatóságokat.

A bredfordshire-i Sandy egyik ipari létesítményében közben őrizetbe vették az első olyan személyt, akit pánikokozással gyanúsítanak. A féri fehér port - később kiderült: mosóport - szórt egy postai kézbesítő dobozba. Nagy-Britanniában valamennyi lépfene-riadó vaklármának bizonyult, a kórházba szállított több tucat személy laboratóriumi vizsgálata negatív eredményt hozott.

Az egyre elszaporodó hamis riasztások miatt David Blunkett brit belügyminiszter törvényszigorítást helyezett kilátásba. A miniszter a jelenleg életben lévő hat hónapos börtönbüntetést hét évre kívánja felemelni, a pánikkeltők ellen.