Csütörtöki washingtoni bejelentés szerint lépfene megbetegedés jelentkezett az amerikai külügyminisztérium egyik alkalmazottján is.

Az illető nem a minisztérium központi épületében, hanem az amerikai főváros közelében, a Virginia állambeli Sterlingben található postai küldeményelosztó létesítményben dolgozott. Tekintettel arra, hogy az amerikai kongresszus irodahelyiségei, majd a Fehér Ház egyik - "objektumon kívüli" - levélkezelő létesítménye után most már a külügyminisztérium egyik objektumában is jelentkezett lépfene kórokozó, az amerikai hatóságok szeme előtt egyre kiterjedtebb terrorakció körvonalai kezdenek kibontakozni.

Immár több ezer személyt, zömmel postásokat kezelnek - többségüket csak megelőző jelleggel - Cipro antibiotikummal. Több tucat személyről igazolódott, hogy szervezetébe bejutott a kórokozó. Tucatnyi azok száma, akiknél bőrfertőzéses megbetegedés jelentkezett - ez általában viszonylag enyhébb lefolyású. Többen azonban a nagyon veszélyes belégzéses úton betegedtek meg. Közülük egy személyt gyógyultnak nyilvánítottak, ketten meghaltak. Nem hivatalos összesítés szerint, a pillanatnyilag elérhető információk alapján, alighanem legkevesebb hárman részesülnek intenzív kezelésben.