A véres vasárnapi merénylet ellenére Izrael - az előzetes megállapodás értelmében - kivonja csapatait Betlehemből és Beit Dzsalából.
Izrael folytatja az előkészületeket katonáinak a ciszjordániai Betlehemből és Beit Dzsalából történő kivonására - erősítették meg vasárnap este izraeli és palesztin források. Hírügynökségi jelentések szerint a hadsereg kivonulása még vasárnap a késő esti órákban megkezdődhet. Az izraeli miniszterelnök hivatala ennek megfelelő nyilatkozatot adott ki, amelyből kitűnt: Ariel Saron kormányfő utasította a hadsereg vezetését, hogy folytassák a csapatkivonási előkészületeket, összhangban a palesztin féllel korábban létrejött megállapodással. Hasonló állásfoglalást tett közzé Dzsibril Radzsub, a palesztin biztonsági szolgálat vezetője, aki az izraeli és palesztin biztonsági képviselők tanácskozása után közölte: Izrael még vasárnap megkezdi a Betlehemből történő csapatkivonást.

A csapatkivonás megkezdésével kapcsolatban kételyek támadtak, miután az észak-izraeli Hadérában kitört, három fegyveres palesztin által kezdeményezett lövöldözésben hat ember vesztette életét, 31 személy pedig megsebesült. A merényletet az Iszlám Dzsihád radikális mozgalom vállalta. A palesztin vezetés elítélte a hadérei támadást, amelyben izraeli civileket gyilkoltak meg.

korábban: Újabb véres merénylet Izraelben