Egy New Jersey állambeli postaládában is lépfene-spórákra bukkantak. Emiatt 600 embernek, akik hozzáérhettek a postaládához, vagy az onnan kiszedett levelekhez, antibiotikumot kell szedniük. Eközebn Washingtonban is erősödik a pánikhangulat: a hatóságok szerint még egy anthraxot tartalamzó levél lehet a városban, amit egyelőre nem találnak.

Vasárnap 600 embernek kellett a lépfene-fertőzés veszélye miatt antibiotikumos kúrába kezdenie. A New Jersey állambeli Princetonban ugyanis lépfene-spórákat találtak egy postaládában. Emiatt mindenkinek, aki érintkezésbe kerülhetett az ott tárolt küldeményekkel vagy hozzáért a postaládához, antibiotikum szedését javasolták az amerikai egészségügyi hatóságok -közölte az ABC amerikai hírtelevízió.

Ez a posta az, ahonnét legalább három, lépfenét tartalmazó küldeményt adtak fel, melyeket Washingtonba és New Yorkba küldtek. A princetoni főpostát szombaton bezárták a valószínűsíthető fertőzés miatt. Összességében eddig három New Jersey állambeli postát zártak be, mivel öt postás és egy tűzoltó is megbetegedett a belélegzett anthraxtól.

Princeton mellett Washingtonban is tombol a lépfene-pánik: a hatóságok attól tartanak, hogy még legalább egy, lépfenével fertőzött levél elkerülte a hatóságok figyelmét és kézbesítették valakinek. A küldeményt egyelőre nem találják. A hatóságok azt nem árulták el, mire alapozzák az újabb lépfene-fertőzött küldeménnyel kapcsolatos gyanújukat.