A lépfene legsúlyosabb változatával fertőződött egy újabb postás

Újabb postás betegedett meg, ezúttal New Jerseyben a lépfene belélegzéses változatával. A kór legsúlyosabb változatában szenvedők közül eddig hárman haltak meg. Amerikában összesen 14 beteget regisztráltak az első lépfenés eset óta.

Újabb lépfenefertőzöttet találtak az Egyesült Államokban, ezúttal egy New Jerseyben dolgozó női postás az áldozat. A nő a lépfene legsúlyosabb változatával, a belégzéses lépfenével fertőződött meg.

A lépfene belégzéses változatától eddig három ember halt meg, további négy most is kórházi kezelésben részesül. Egy korábbi beteg teljesen meggyógyult, és már elhagyta a kórházat.

Fotó: EPA

Összességében eddig három New Jersey állambeli postát zártak be, mivel hat postás és egy tűzoltó is megbetegedett a belélegzett anthraxtól. A hétvége folyamán ez már a második olyan eset, melyben belélegzéses lépfenével megbetegedett ember esetét jelentették. Mindketten postai munkások. Eredményeik azonban még csak előzetes vizsgálatokon alapulnak.

Az első lépfenés megbetegedés óta eddig 14 beteget regisztráltak, köztük nyolc belélegzéses megbetegedést, ami a legsúlyosabb fajtája a kórnak. Hat embert (New Yorkban és New Yerseyben) a lépfene legenyhébb változatával, a bőrön keresztüli mérgezéssel kezelnek kórházban.

Korábban:

Újabb lépfenefertőzés New Jerseyben

Lépfene az igazságügyi tárca postázójában