Megnyitották a Sears-torony kilátóját

Chicagóban hétfőn újra megnyitották a nagyközönség előtt a Sears Tower nevű felhőkarcoló - a világ második legmagasabb épülete - kilátószintjét, amely a szeptember 11-i terrorcselekmények óta zárva volt.

Az ünnepségen idősebb George Bush volt amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy az újranyitás megmutatja: a terroristák abban az értelemben kudarcot vallottak, hogy nem sikerül rémületben tartaniuk az Egyesült Államokat.

A Sears-torony a maga 443 méteres magasságával a 452 méteres Kuala Lumpur-i Petronas Towers után a legmagasabb épület a világon. Az épület tetejére szerelt 77 méteres tévéantennával együtt összesen 520 méter magas építménynek számít, ami ebben a műfajban a világranglista harmadik helyét biztosítja a Sears Towernek. A chicagói toronyház összesen 110 emeletes, és a panoráma-kilátószint a 103. emeletet foglalja el.

A New York-i Világkereskedelmi Központ iker-felhőharcolójának lerombolása után akadt olyan, a Sears-toronyban irodahelyiségeket fenntartó munkáltató, aki ejtőernyőt szerzett be alkalmazottainak, "minden eshetőségre készen".