Blair a Közel-Kelet támogatásáért tárgyal

Kedd este közel-keleti körútjának első állomására, Szíriába érkezett Tony Blair. A brit miniszterelnök körútjának célja, hogy tárgyalásokat folytasson a terrorizmus ellenes nemzetközi küzdelem kiterjesztéséről és az izraeli-palesztin békefolyamatról.

Kedd este Szíriába érkezett Tony Blair. A brit miniszterelnök közel-keleti körútján a terrorizmus ellenes nemzetközi küzdelem megerősítéséről és az izraeli-palesztin békefolyamatról tárgyal majd. Blair később felkeresi, Szaúd-Arábiát, Jordániát, Izraelt és a palesztin területeket is.

A tervek szerint Blair szerdán arra kéri Bassár el-Aszad szír elnököt, hogy vesse latba befolyását a szíriai bázisú palesztin radikális csoportok megfékezésére. A szíriai kormány korábban elítélte a szeptember 11-i terrortámadásokat, nem támogatja azonban az Afganisztánra mért amerikai ellencsapásokat.

Az Egyesült Államok évek óta a terrorizmust támogató országok közé sorolja Szíriát. A vádat azonban a szíriai kormány visszautasította, mondván, hogy az általa befogadott tíz palesztin szervezet, valamint a támogatását élvező libanoni síita Hezbollah csupán ellenáll Izraelnek.

Korábban:

Blair ismét a Közel-Keletre látogat