A CIA cáfolta, hogy valaha is kapcsolatban állt volna bin Ladennel, vagy hogy valamelyik ügynöke - mint azt egy francia lap állította - találkozott volna vele korábban.

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) határozottan cáfolta, hogy bármelyik tisztségviselője találkozott volna Oszama bin Ladennel júliusban Dubajban, ahogyan a Le Figaro című francia lap állította. "Ez teljes képtelenség" - mondta Anya Guelsher CIA-illetékes szerdán Washingtonban.

A Le Figaro azt írta, hogy az Egyesült Államok által a szeptemberi terrorakciókért kárhoztatott bin Ladent júliusban a dubaji amerikai kórházban kezelték, és ezalatt találkozott a CIA helyi képviselőjével.

A dubaji kórház igazgatója tüstént kategorikusan cáfolta a hírt, hangsúlyozva, hogy bin Ladent sohasem kezelték az intézményben.

Október 5-én kiadott közleményében a CIA alaptalan híresztelésnek minősítette azokat az információkat is, amelyek szerint a múltban, jelesül a szovjetek afganisztáni háborúja idején kapcsolatban állt bin Ladennel.

"A CIA sohasem alkalmazta bin Ladent, nem fizette őt, és nem tartott vele semmiféle kapcsolatot" - idézte a közleményt a francia hírügynökség.

Korábban:

Bin Laden júliusban a dubaji amerikai kórházban volt