Kathy Nguyen, a belélegzéses lépfenefertőzés első áldozata megbetegedése előtt nem kapott postai küldeményt és nem érintett meg leveleket sem - derült ki a vasárnap óta tartó nyomozás során. A New York-i hatóságok csütörtökön váratlanul elrendelték a város 6-os metróvonalának teljes átvizsgálását. Nguyen minden nap ezen a vonalon utazott a lakása és a munkahelye között.

Kathy Nguyen, a belélegzéses lépfenefertőzés első áldozata, aki szerdán hunyt el, nem kapott postai küldeményt megbetegedése előtt. Erről a Fehér Ház szóvivője számolt be csütörtökön. Korábban a nyomozók azt gyanították, hogy a 61 éves asszony, aki kórházban dolgozott, otthonában kaphatott lépfene baktériummal fertőzött levelet. Amikor vasárnap bevitték a kórházba, már olyan súlyos állapotban volt, hogy nem tudott együttműködni a nyomozókkal. Azóta viszont kiderült, hogy az asszony nem érintett meg levelet a megbetegedése előtti napokban.A lépfenében megbetegedettek eddig kivétel nélkül postai úton érkezett baktériumoktól betegedtek meg.

A New York-i hatóságok a vietnámi származású Kathy Nguyen megfertőződésének körülményeit vizsgálják, és a hétvége óta tartó nyomozás eredményei alapján csütörtökön váratlanul elrendelték a New York-i metró járatainak átvizsgálását is. A New York Post című lap beszámolója szerint a 6-os vonal metróállomásait és az alagutakat egyaránt megnézik. A metróüzemeltető cég vezetősége nem tudta kommentálni a folyamatban lévő vizsgálatokat. Nguyen Bronx-ban lakott és minden nap a zsúfolt metróval érkezett belvárosi munkahelyére. A szövetségi nyomozók nem árulták el, milyen jelek alapján feltételezik, hogy a spórák a metró szellőző-berendezésébe, vagy a járatokba kerülhetett.

Korábban:

Meghalt lépfenében egy kórházi dolgozó

[origo]