Meggyilkolták Moszkva nyugati részének alprefektusát, aki a lakásmaffiának állhatott az útjában.

Feltehetően a "lakásmaffia" bérgyilkosai lőtték agyon, pénteken Szergej Balasovot, Moszkva nyugati városrészrészének alprefektusát. Hozzá tartoztak Moszkva legnagyobb városrészének lakásügyei, építkezései, valamint a telkek hasznosításáért is ő felelt. Az alprefektust nem messze munkahelyétől két, férfi lőtte le közvetlen közelről, hangtompítós pisztolyokkal, amelyeket a tettesek a helyszínen hagytak. Balasov azonnal meghalt.

A gyilkosságnak szemtanúja s volt, akinek leírása alapján elkészíthetők a fantomképek a tettesekről. Az ügyre tekintettel a moszkvai ügyészség különleges csoportot állított fel a merénylet felderítésére.

Az ügyészség úgy véli, hogy az alprefektusnak azért kellett meghalnia, mert nem volt hajlandó maffia-érdekeket kiszolgálni. A bűnözők ugyanis a rohamosan fejlődő városrész építkezési projektjeiben szeretnének részt venni. Moszkva ezen része döntően hatalmas, és jelenleg is terjeszkedő lakótelepekből áll, emellett felkapott negyedeiben több luxuslakás-tömb és irodaház is épült az elmúlt évtizedben.

Jurij Luzskov moszkvai polgármester is egyértelműen a "lakásmaffiát" gyanúsítja a merénylettel.  ""Szergej Balasov szerény, ugyanakkor kemény és becsületes ember volt - ezért esett áldozatául ennek a barbár gyilkosságnak" - mondta a főpolgármester az önkormányzat rendkívüli ülésén, amelyet rögtön a merénylet után hívtak össze.